web analytics

Potovanja Tajska

Potovanja – Tajska

 

Mnogo je slovarjev Engleško – Tajskega jezika. Toda noben slovar ni enak. Recimo v nekih slovarjih Eng at fonetično Thai – thee, medtem ko v drugih slovarjih Eng at fonetično prevedeno Thai – thii

 

Potovanja Tajska.

Tajska šola jezika potrebnega za Viso.

Prav pride tudi za Vizo. Če boste ostali dalj časa na Tajskem, čez šest mesecev, je najbolši način za pridobitev Vize za eno leto, Education program – Šola Tajskega jezika. Šolski program, ki traja od 100 ur do 180 ur (17.000 THB pa naprej). To je približno šest mesecev. Lahko pridobite Vizo za 10 let. Po enem letu se znova prijavite za učenje Tajskega jezika, pa znova 17.000 THB.

Moje izkušnja.

Agencije so mi ponujale podaljšanje Vize za 2 meseca, za 3 mesece. Odšel sem v Kambodžo, 2.000 THB – Kombi+Viza za Kambodžo+kosilo. Tam so mi dali samo za 15 dni.

Nato so mi agencije po telefonu ponujale podaljšanje za Education Viso za eno leto, 65.000 THB. Ko sem prišel na samo agencijo so ceno spustili na 35.000 THB.

Nato sem našel cenejšo verzijo. Šel sem kar v samo šolo. Prijavil sem se za Education program – Šola Tajskega jezika za 100 ur. Cena 10.000 THB + 7.000 THB po preteku treh mesecev. Šola mi je uredila vse papirje za pridobitev Vize v Laosi v mestu Vientian. Nato sem šel v Laos za pridobitev Education Vise. Viza za Laos 500 THB. Na Tajskem veleposlaništvu v Laosu, sem se prijavil ter moral sem en dan ostati v Laosi. Naslednje jutro sem šel po Vizo za tri mesece, 2.000 THB.

Čez tri mesece, in na vsakih tri mesece na Tajskem bom plačeval 1.900 THB.

V šoli so mi dali tri učbenike Thai learning za vsako sezono enega ter sčasoma, ko sem napolnil enega dva zvezka.

Letos 2013, so podražili šolo Tajskega jezika za celih 150 Eur, 26% v enem letu na 23.000 THB z prejšnjih 17.000 THB.


Če boste ostali in živeli na Tajskem pa nimate zadovoljivih sredstev…potem vam bo pomagala tale eknjiga, ki je v angleškem jeziku

Make Money in ThailandeBook

Potrebuješ dohodek, ki se bo generiral ne na Tajskem ampak v tujini, plača zahoda toda za življenje na Tajskem. To je edini način življenja na Tajskem. To je edini način, da zaslužiš zadovolj denarja, da boš resnično srečen.

You need an income that is generated not in Thailand but from Abroad, a western wage but a life in Thailand. This is the only way that you can make enough money to be truly happy.kin khao reu yang

The common Thai greeting “sawatdee” was invented during the Second World War. Before that, people greeted each other by asking if they had eaten yet by saying ‘kin khao reu yang?’ The phrase translates as ‘have you eaten yet?’. What greeting would you like to make popular?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *